Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) идентифицира втори украинец, заподозрян в

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) идентифицира втори украинец, заподозрян в
Коментари Харесай

Русия идентифицира втори украинец, заподозрян в съпричастност към убийството на Даря Дугина

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) идентифицира втори украинец, обвинен в съпричастност към убийството на Даря Дугина, щерка на съветския националистически идеолог Александър Дугин, съобщи Асошиейтед прес.

ФСС съобщи, че става въпрос за украинския жител Богдан Циганенко и че той е снабдил главния обвинен – украинката Наталия Вовк, с подправен документ за идентичност и с подправени регистрационни номера за автомобила ѝ. Освен това службата сподели, че той ѝ е оказал помощ да направи взривното устройство, сложено под джипа на Дугина.

Четиридесет и четири годишният Циганенко е дошъл в Русия през Естония на 30 юли и е напуснал страната ден преди убийството.

Дугина, която бе политически коментатор в съветски националистически ефирен канал, почина в нощта на 20 август в джипа си, който беше взривен от разстояние. 

ФСС счита, че убийството е било " квалифицирано и осъществено от украинските специфични елементи " и упрекна украинката Наталия Вовк в осъществяването на атентата. Според съветското разузнаване Вовк е пристигнала в Русия предишния месец, дружно с 12-годишната си щерка, и е наела апартамент в постройката, в която е живеела и Дугина. ФСС допуска, че тя и щерка ѝ са били на фестивала, в който са взели участие Дугина и татко ѝ, преди да бъде убита, а след атентата е избягала в Естония.

Автомобилът на Вовк е влезнал в Русия с регистрационен номер от така наречен Донецка национална република, след което е бил заменен в Москва с казахстански, а най-после, преди да влезе в Естония, към този момент е имал украински регистрационен номер. 

ФСС сподели, че Циганенко е снабдил Вовк с казахстанския регистрационен номер, както и с казахстански документи за идентичност, които са принадлежали на действително лице - Юлия Зайко. Службата не оповести информация за това по какъв начин обвинената се е сдобила с другите регистрационни номера и дали те също са били подправени.

Киев изрично отхвърля да има нещо общо с убийството на Дугина. Естонските управляващи обявиха, че не са получавали никакви публични претенции или запитвания от Москва по отношение на Вовк.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР